luni, 26 iulie 2010

Atitudine de vicepreşedinte

"Vicepreședintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a declarat joi, la Băile Tușnad, în Harghita, că, dacă este nevoie, secuimea trebuie să iasă în stradă pentru obținerea autonomiei teritoriale a regiunii Covasna-Harghita-Mureș locuită majoritar de etnici maghiari." (Adevărul)
Am mai avut o postare pe acest subiect, pe acest Tokes de fapt, şi sunt convins că nu se va opri aici. Din păcate acest Tokes nu mai e simplu cetățean acuzat de tot felul de mizerii chiar de propria sa soție, acest Tokes este vicepreședinte al Parlamentului European. Să fie oare asta poziţia parlamentului european?
Oare cât va continua PD-L și președintele Băsescu să ne vândă, susținându-l pe stimabilul extremist Tokes.
Din păcate s-au dus vremurile când I.C. Brătianu lansa campania "prin noi înșine" ce a dus la modernizarea României, acum partidul de la putere ne vinde bucată cu bucată, mai nou hectar cu hectar. Spun asta cu regret, fără a fi un naționalist pătimaș.
Fac această postare cât mai scurtă deoarece sunt convins că subiectul este departe de a fi încheiat, şi, din păcate, va lua amploare.

4 comentarii:

  1. Domnule Lucian,
    Am comentat şi pe blogul Mangalia - Tribuna partidelor politice. Cred că ne inflamăm mai mult decât este cazul :!: Nu poţi face afirmaţii aşa subţiri despre un simbol al Europei, comparat prin atitudinea pe care a avut-o în 89 cu Havel şi alţi luptători de cancelariile occidentale. Că vrem sau nu este un simbol al luptei împotriva comunismului. Asta nu însemnă că sunt de acord cu vorbele care le scapă printre dinţi, sigur nu...Însă, rămân la părerea exprimată de Roxana Iordache pe blogul personal http://roxanaiordache.wordpress.com/2010/07/23/crampita-domnului-episcop/
    PS Condamnii atitudinea parlamentarilor europeni PDL gratuit, fără a cunoaşte mecanismele de organizare, alegere, etc din cadrul parlamentului european. Acolo nu funcţionează democraţia originală din Romănia. azi sunt cu tine, mâine cu alţii, iar poimâine mai vedem noi ...Hai să fim raţionali. Un mic indiciu: Episcopul a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte de actualul preşedinte al Ungariei şi susţinut cum era firesc de membrii grupului popular.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi apropo...astea nu ţi-au ajuns la ureche ;)
    Băse - ”O mare eroare ar fi sa credem ca putem construi o regiune a Europei centrale bazata pe geografie, pe elementele neplacute din istoria regiunii, pe etnie, pe diferentele confesionale. Nu etnia, nu credinta, nu geografia, nu istoria consolideaza importanta regiunii, ci valorile“.
    “autonomie egală pentru toţi cetăţenii români, indiferent de etnie”. Mie da :cool:

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Lucian,
    Îţi recomand şi explicaţiile date de Cristian Preda, europarlamentar român, pe blogul domniei sale, vis a vis de cazul Tokes
    http://cristianpreda.ro/2010/07/27/1989/

    RăspundețiȘtergere
  4. Explicatiile nimanui nu vor atenua starea creata in acea zona si anumite evenimente petrecute la Targu Mures prin 1991 ar putea reaparea pe fondul proliferarii extremismului, in primul rand datorita crizei economice si acum, mai nou, din cauza acestor iesiri nedorite.
    Eu inteleg pozitia PD-L dar sa fim seriosi, nimeni nu vrea ca un partid sa puna interesul grupului sau european inaintea interesului national, asa cum este el vazut de locuitorii tarii respective.
    Nu comentez daca PD-L a actionat corect politic ci sunt dezamagit de faptul ca, prin pozitia sa, permite partidelor extremiste sa castige puncte electorale. Chiar si aici e corect politic dar s-ar putea ca extremistii sa ia tocmai din PD-L si nu din PSD sau PNL cum a gandit Cotroceniul strategia.

    RăspundețiȘtergere