sâmbătă, 7 aprilie 2012

Politica

Surse din IPJ declară: "Era un om serios, nu făcea politică, îşi vedea de treaba lui." (citat din Replica)
Constat că s-a implementat ideea greşită că politica este ceva rău. Nu politica este ceva rău, ci oamenii mandataţi să o facă. Ajung la putere oameni ineficienţi pentru că presa, sursele din IPJ şi în general cei care au o voce, au inoculat ideea că pentru a fi politician trebuie să furi şi să faci fapte la limita moralităţii şi a legalităţii. Rămân la putere aceştia pentru că mint spunând că "toţi sunt la fel". Nu, nu toţi sunt la fel. Nu toţi taie din salarii şi pensii şi nu toţi ţin un oraş întreg în frig o iarnă întreagă. Dar toţi, absolut toţi, fac politică.
Mama care îşi pregăteşte copilul de şcoală şi se gândeşte dacă sistemul de învăţământ este eficient şi îi oferă copilului vreun viitor sau cum ar putea fi îmbunătăţit acesta, face o politică ce nu depăşeşte limitele apartamentului său. Dar face politică.
Grupul de bărbaţi care, venind de la muncă, se opresc la o bere şi în discuţiile lor ajung să înjure Guvernul pentru lipsa de perspective, de investiţii, de eficienţă şi spun ce cred ei că ar trebui făcut, fac o politică ce nu depăşeşte limita grupului lor. Dar fac politică.
Pensionarii ce se întâlnesc între ei prin oraş şi discută despre nevoia lor de medicamente şi ineficienţa sistemului medical sau de pensiile lor ridicole după o viaţă de muncă, fac o politică ce nu depăşeşte limita oraşului în care locuiesc. Dar fac politică.
Asociaţiile de protecţie a mediului sau a animalelor ce protestează împotriva politicilor publice arătând deficienţele sistemului fac politica arealului pe care îl protejează. Dar fac politică.
Fără politică nu se poate contrui o societate puternică dar e nevoie de oameni şi politicieni cu altă mentalitate pentru că susţin cu tărie ideea că Parlamentul este reflexia fidelă a societăţii. Dacă Boldea nu era deputat, ar fi fost doar unul din miile de cazuri prezentate la ştirile de la ora 5.
Ce ar fi dacă toţi aceşti oameni ar căpăta o voce şi un simţ civic şi şi-ar alege reprezentanţii pe baza CV-ului şi a performanţelor, nu pe baza mitei electorale? Ar arăta politica altfel dacă oamenii ar alege programe politice reale, nu minciuni OTV-iste sau cântăreţi şi artişti?
Ar arăta, dar nu se va întâmpla în acest mandat pentru că acum lumea se vinde pe un pachet de făină şi o pijama spunând cu mândrie idioată că nu face politică.

4 comentarii:

  1. Lucian,
    Înțeleg propaganda până la un punct, dar ... minciuna are picioare scurte. Chestiunea cu tăierea pensiilor este o manipulare josnică. Spre informarea ta, pensionarii între 2009 și 2010 au primit retroactiv grupele de muncă, deci le-a crescut pensia, și s-au trezit cu o căciulă de bani. Între timp s-a instituit pensia minimă, și s-a făcut asta în an e criză nu de boom economic, deci guvernul PDL a preluat pensionari din guvernarea uslinoasă care aveau 2 lei în plată și care astăzi primesc 350 lei. Deci când s-au tăiat pensiile ?
    La salarii aceiași poveste. În 2007 pentru a prinde ceva procente la europarlamentare guvernul uslinos a mărit salariile nejustificat economic, fără a avea coresponent în producție, adică un măr otrăvit servit, ca mai apoi să ne lovească criza, pe care uslinoșii nu o zăreau și au făcut și un deficit de 5,8 %, ca să bage cât mai adânc țara în rahat...și a trebuit să vină unii cu scaun la cap să așeze pe baze solide economia, ceea ce au și reușit. De ce plîngi pe umerii a 1,2 milioane de bugetari iar pe cei din privat îi uiți ? ...și care sunt în jur de 4,5 milioane !
    Sper să discutăm subiectul după ce mă întorc în țară ! ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu i-am uitat pe cei din privat ca am zis undeva ca injura Guvernul pentru lipsa de perspective si investitii. Ma refeream si la investitiile private care nu vin pe fondul unei politici de multe ori eclectice a guvernantilor. Cine sa investeasca intr-o tara in care lipseste o stabilitate politica si fiscala dar mai ales facilitatile pentru investitori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai că până mă ambarc în avion îți răspund cu o întrebare. Îmi ești dator de ceva timp cu răspunsul la ,,ce investiții guvernamentale s-au realizat între 2001-2008 ?
    Ce s-a făcut după 2009, am circulat chiar astăzi pe ea :!: ... și este o mică parte din investițiile guvernamentale !
    După statistică, în perioada 2009-2011 s-au realizat procentual mai multe investiții guvernamentale decât în perioada 96-2008!
    Și ca să fiu pițin acid ;) ... cele 2000 de microbuze nu se pun !
    Un absolvent de management pune în balanța situația economică internațională și o coroborează cu ce oportunități poți oferi față de ceea ce oferă ceilalți. Din păcate, în următoarea perioadă investițiile vor fi peste tot autohtone. Trendul este unul naționalist ... după cum cred că și tu realizezi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pot sa raspund mereu la aceeasi intrebare. Am raspuns si eu si m-a mai ajutat cineva la momentul respectiv.

    RăspundețiȘtergere