vineri, 19 octombrie 2012

Secţii de vot



La nivel administrativ, pregătirea bunei desfăşurări a alegerilor parlamentare din 9 decembrie a demarat.  Forţaţi de limitările impuse de lege, în toate localităţile din ţară au apărut modificări în structura secţiilor de votare iar Mangalia nu face excepţie. O să încerc să fac o trecere în revistă a modificărilor apărute, aşa cum apar acestea la Biroul Electoral Central.
-          Secţia de votare de la Policlinică se desfiinţează, cei care votau acolo vor vota acum la Casa municipala de cultură.
-          Blocurile A1 şi A2 de pe strada T.S. Săveanu vor vota acum la Colegiul Economic. Alegerile trecute votau la şcoala generală numărul 2.
-          Secţia de votare de la Gradiniţa numărul 1 se desfiinţează, cei ce votau acolo, acum vor vota la Colegiul Economic.
-          Blocurile OD4, OD5, OD6, OD7, OD8 de pe strada Dimitrie Cantemir cât şi blocurile D01, D02, D03, D06, O16, OD1, OD2, OD3 de pe strada Oituz vor vota acum la Şcoala Generală numărul 3. Alegerile trecute votau la secţia de votare de la Eco Gold.
-          Blocurile H2, H4, H8, se mută de la Şcoala generală numărul 3 la Grădiniţa numărul 3.
-          La secţia de votare de la Eco Gold se adaugă străzile nou-apărute Alexandru Macedonskz, Duliu Zamfirescu, George Călinescu, Ion Budai Deleanu, Hortensia Papadat Bengescu, Augustin Buzura, Ion Mincu, Nicolae Grigorescu.
-          Străzile 11 iunie, Anton Pan şi Griviţei vor vota acum la Şcoala generală numărul 5. Alegerile trecute au votat la Şcoala generală numărul 1.
-          Secţia din incinta Bibliotecii Franceze se va muta în incinta Casei de Cultură a Tineretului. Cea de la sensul giratoriu.
-          Secţia de votare de la Olimp se desfiinţează, cei ce votau acolo vor vota acum la Neptun.
Ştiu că nu străzile sau blocurile votează, ci oamenii, dar am optat pentru o exprimare facilă.  Este posibil ca aceste modificări să stârnească neînţelegeri în timpul procesului de votare mai ales că o decizie a Biroului Electoral Central, nu permite afişarea copiilor după listele permanente. Decizia nr.14 „Al doilea exemplar al copiei de pe lista electorală permanentă...se va pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare, fără a fi afişat”.
Pentru o cât mai bună desfăşurare a procesului electoral, mă aştept ca în incinta secţiilor de votare să apară afişate clar străzile şi blocurile arondate.

8 comentarii:

  1. Referitor la introducerea blog-ului: ce este libertatea in general?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din punctul meu de vedere, este posibilitatea de a alege sa fii fericit. Filozofii au interpretat in fel si chip treaba asta. Eu nefiind unul dintre ei o interpretez mai simplu.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu se supara "conducerea" ca bloguiesti in loc sa muncesti? :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. va avea orasul asta caldura in aceasta iarna asa cum a promis piticul p....,...aa domn primar minunue? Sau ne va vinde gogosi s ne tina de cald?

    RăspundețiȘtergere
  5. Gogosile tin de foame, nu de cald. Deci va fi caldura sigur pentru ca gogosile nu ar fi suficiente.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce sigur sunteti domnul Lucian! Va place sa stergeti si comentariile neplacute dupa cum vad.
    Ok, sa zicem ca va fi caldura,pt ca va fi asa de ameteala, ameteala ce va tine pana pe 10 decembrie....
    Orice ati spune, dv sau noi, cetatenii sceptici, vom vedea abia la sf iernii cata caldura s-a dat defapt!

    RăspundețiȘtergere