joi, 5 august 2010

Dabija

Zilele acestea a născut o vie discuţie pe blogul domnului Vişa faptul că liberalii, adică noi, am pregăti o alianţă cu PSD, adică Tusac. Asta deşi preşedintele nostru, Sorin Andrei, a declarat foarte clar că excludem din start o alianţă dar luăm în calcul ideea unei înţelegeri punctuale cu scopul de a debloca un oraş. O să revin pe subiect când se mai sting pasiunile şi se va putea discuta raţional.

Să schimbăm puţin agenda publică pe un subiect despre care am mai scris dar asupra căruia revin spicuind din Săptămâna Financiară de luni, 2 august 2010:

„Retragerea subvenţiilor la apă caldă şi căldură va duce la o dublare sau chiar triplare a facturilor la întreţinere. Românii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor trebui să suporte costuri cuprinse între 789 lei (în Mangalia) şi 363 lei (în Constanţa). Calculele Sfin Au avut la bază un consum estimativ de 1,8 gcal, într-un apartament de două camere ocupat de o familie formată din trei persoane...... Cea mai dramatică majorare de tarif va avea loc la Mangalia” Menţionez, din aceeaşi sursă, că numărul persoanelor din Mangalia ce beneficiază de acest sistem de încălzire este de 21 819.

Situaţia este şi mai dramatică dacă ţinem cont de datoriile către furnizorul de agent termic. Între bâlbele administraţiei locale şi complicitatea deputatului colegiului nostru la această crimă socială se află 21 819 persoane.

Dar cui îi pasă? acele persoane sunt doar statistică, principala grijă a acoliţilor deputatului PDL-ist e că noi, liberalii, „ne aliem” cu Tusac şi riscăm să deblocăm oraşul, fapt ce ar duce la o scădere în sondaje a acestuia.

8 comentarii:

  1. Chiar aşa domnule Lucian, pentru că, atunci când eu am vorbit de înţelegeri punctuale la guvernarea de 9 luni a PDL cu PSD, colegii dumneavoastră m-au înfierat şi etichetat cu au dorit domniile lor...şi, cu ce ar fi mai punctuală alianţa voastră. Voi vă aliaţi pentru altceva şi în nici un caz pentru deblocare. Ce puteţi debloca ? Ce este blocat ? Este blocat bugetul consumat?
    Creionaţi-mi tehnic cum deblocaţi oraşul. De vorbe sunt sătul. Colac peste pupăză vine Sorin cu următorul anunţ: ,,formaţiunea (nr locală probabil) nu aşteptă garanţii de la primarul Mihai Claudiu Tusac, ci din partea conducerii centrale a PSD. Hai să fim serioşi, cine vă poate da aceste garanţii. Cam multă gargară domnule Lucian. Cu ceva timp în urmă PDL local era făcut ou şi oţet de către domniile voastre, mai exact la votarea bugetului. Amu' VOI ce faceţi? Dacă revedeţi ce scrie în urmă pe blogul care l-aţi invocat o să-mi daţi dreptate...sigur fără ca să-mi aduceţi la cunoştinţă
    Nu sunt pasiuni, sunt realităţi şi din păcate foarte multă ipocrizie.

    Cât priveşte giga, să aşteptăm pentru că lucrurile se aşează într-un trend favorabil. Din discuţiile pe care le-am avut cu cei abilitaţi şi care au expertiză în domeniu, la Mangalia giga nu va depăsi 200 lei.

    PS Vă plesneşte ficatul liderilor liberali când auziţi de Zanfir ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. "bazel 09 are dreptate".va cam contraziceti.si cu giga,numai dezimformati cetatenii inainte de luarea unor decizii.sa nu uitam ca PNL-UL NU ESTE PE PICIOARELE LUI,REALITATEA FIIND CA FACETI NISTE JOCURI CAND PSD-ULUI CAND PDL-ULUI,DUPA CUM BATE VANTUL SI IMPLICIT INTERESELE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt. Anonim. Cu giga nu dezinformez nimic deoarece Ziarul financiar nu este nici al meu, nici al urmasilor mei. Eu am preluat niste articole din presa centrala care avertizeaza asupra unui pericol social despre care se discuta mult prea putin. Lumea discuta despre cat de amuzant e Tusac ca l-a dus pe Minca la Biobaza si cat de haios e Minca deoarece a pus nume cainilor din biobaza.
    Intre timp a aparut si informatia conform careia Boc a cerut ministrilor sa caute solutii pentru subventie. Asta dupa ce tot el a cerut sa se elimine subventia. Asa ca nu stiu daca PNL nu e pe picoarele sale sau Guvernul o da din colt in colt ca O'Sullivan la snooker.

    Cat despre partea politica din interventia dumneavoastra pot spune ca este normal ca un partid politic sa urmareasca interesele sale care coincid cu interesele electoratului sau. Poti spune de un om ca isi urmareste intersele in sens peiorativ dar cand spui de un partid ca isi urmareste interesele nu poate fi decat intr-un sens admirativ deoarece da, acesta este scopul partidelor: sa isi urmareasca interesele electorale iar pentru aceasta interesele lor devin identice cu interesele electoratului, adica si cu interesul dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pt. Bazel09. Intrebati cele cateva sute de persoane care asteapta cate un certificat de la primarie daca orasul este sau nu este blocat. Lor li se spune ca din vina consilierilor cand de fapt oamenilor nici nu le pasa din vina cui. Intrebati alte cateva zeci de familii fara utilitati in zonele unde si-au construit case. Mai intrebati alte cateva mii de persoane daca li se pare orasul ingrijit sau este blocat in secolul "Iorgus". Am zis Iorgus ca sa-mi pleseneasca putin ficatul :).
    PDL a votat bugetul dupa care s-a ascuns nevrand sa isi asume nenorocirea orasului. De asta il faceam eu cu ou si cu otet. De ce il facea altcineva, nu ma intereseaza.
    Vi se pare mai corect ca peste un an sa vin la usa dumneavoastra si sa spun "vreau sa fac..." si cand ma intrebati de ce nu am facut pana atunci sa spun ca "din cauza lui Tusac".
    Eu vreau sa facem acum, nu sa promit peste un an ca o sa fac. Daca se poate face acum, cu toate riscurile, atunci sa facem. Sa nu dam vina pe criza, pe Tusac, pe canicula, pe ger, pe 2012.
    Nu stiu ce vreti dumneavoastra insa.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Lucian Nichita
    Suntem în 21 aug... S-a deblocat ceva dacă v-aţi culcat în pat cu "duşmanul"? Sunt maliţios, dar sper să înţelegi că nu aveţi cu cine discuta cînd vine vorba de Tusac. Acest "element" mincinos nu trebuie crezut pentru nimic în lume. Nu are rost să vă inşir exemple care să confirme spusele mele. Le ştiţi foarte bine. Cum văd eu rezolvarea "deblocării": o văd prin punerea în valoare a consiliului local şi a hotărărilr adoptate de către consiliu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dusmanul? Domnule bazel, in primul rand ca in politica nu exista dusmanii sau prietenii ci doar adversari, colaboratori sau in cazul nostru, grupuri cu care incerci sa te intelegi pentru a incerca sa faci un bine orasului. Bine in sensul in care il intelegem noi, liberalii, pentru ca nu ai cum s amultumesti pe toata lumea.
    In al doilea rand, nu ne-am "culcat" cu "dusmanul". Cand va fi cazul, veti afla cu siguranta.
    Si nici noi nu incercam sa diminuam importanta Consiliului Local, nicidecum.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucian Nichita,
    Eram acoperit. Plantasem cuvântul duşmanul între ghilimele ;). Aveţi dreptate, în politică ar trebui să vorbim despre adversari, numai că, în ultimii ani societatea s-a polarizat mult atit social,politic, cit si economic, cu concursul şi sub impulsul media, în pro şi anti Băsescu. Orice eşec economic reflectat în nivelul de trai în Românica, este ireparabil şi va fi trecut în sarcina lui TB şi guvernului Boc, asta o ştie tot pedelistul, şi cel de la Mangalia. Numai că societatea noastră, bolnavă şi mulsă timp de 20 de ani, nu poate rezista încontinuare fără reforme profunde...şi astea nu se pot face peste noapte şi fără dureri. La fel trebuie să procedăm şi la nivel local. Trebuie să intervenim în cancerul implementat de Tusac. Asta n-o faci dând mâna cu el. Până la urmă, ori sunteţi pe stănga, ori sunteţi pe dreapta, şi dacă PNL are scaun la cap, îşi pune legitima întrebare: la ce bun să mă leg la cap cu Tusac, numai pentru faptul ca cine s-a fript odată, vrea să fie prăjit şi a doua oară doar pentru faptul că n-a suflat ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Uitasem să urez " casă de chirpici" penelepesedeului ;)

    RăspundețiȘtergere