joi, 9 septembrie 2010

Politica liberală

Mă simt uşor penibil să răspund printr-o postare unui comment dar am sa o fac.
Înainte de toate vreau să fie foarte clar că într-o discuţie de partizanat politic nu am să mă "bat" şi nici să mă bag în discuţii istorice deoarece, cu tot respectul, PD nu are istorie şi aia puţină pe care o are porneşte de undeva din stânga comunistă şi nu reuşeşte să ajungă în dreapta pe care o invocă.
Soluţiile de ieşire din criză nu vin de la mine ci de la specialişti. Aceşti oameni competenţi au conceput programul liberal pentru România: Pentru o nouă economie. Acesta este programul şi soluţia liberală de ieşire din criză şi o puteţi consulta aici. Puteţi să propuneţi chiar şi îmbunătăţiri.
Când un sistem economic, indiferent că este o companie sau o ţară dă semne de boală, un administrator normal la cap, umblă la management. Cauţi manageri plini de iniţiativă, de creativitate şi alte calităţi care susţineţi că lipsesc în momentul actual.
Ce aş fi făcut eu în situaţiile ipotetice? În mod cert aş fi aplicat programul partidului pe care l-am recomandat mai devreme. Desigur, în funcţie de conjunctură criza este când mondială, când provocată de liberali.

2 comentarii:

  1. Domnule Lucian,
    Nu te supăra, dar încă eşti în fază de ,,coacere politică". Ai ocazia să te maturizezi politic dacă perserverezi. În adresa indicată nu văd soluţii concrete, parcă asta îţi cerusem, văd înşirate (le-am citit cu atenţie ) o sumă de idei liberale care nu au fost simulate pentru a le cunoaşte efectele. În zilele noastre nu sunt aplicabile pentru că bugetul are nevoie zilnic de bani. Deci trebuiesc soluţii pe termen scurt nu cu efecte peste un an. Ele ar fi valabile dacă visteria ţării ar avea cel puţin în jur de 30 miliarde de euro disponibili pentru a acoperii toate nevoile sociale şi salariale în decursul unui an. Timpul nu-mi permite, dar m-aş bucura ca într-o zi să luăm punct cu punct măsurile pe care le propuneţi şi să le analizăm ,,băbeşte! ,, ca să le vedem utilitatea ;)

    Da Luciane, n-am fi ajuns aici dacă guvernul Tăriceanu îşi plătea toate arieratele anului 2007-2008 şi dacă nu ar fi lăsat pentru 2009 un deficit de 5,7 % în an de creştere economică. Arieratele pentru 2007 au achitate, urmând ca pentru 2008 să fie achitate în următoarea perioadă.

    RăspundețiȘtergere