vineri, 25 noiembrie 2011

Jenant

Lupta politică în Mangalia are parte de nuanţe groteşti dar şi de decizii surprinzătoare. Astfel, ieri am aflat de la TV Neptun că a fost ales un viceprimar PNL. Cu atribuţii de primar.
Dacă până acum asistam ca spectatori la lupta dintre primar şi prefect, ieri ne-am trezit prinşi în iureşul bătăliei, ba mai mult, băgaţi în faţă ca scut.
Desigur, alternative nu aveam: Mincă nu ar fi reuşit să îşi facă o majoritate în Consiliul Local şi tot ce ar fi putut face ar fi fost zgomot. Iar oraşul are nevoie de căldură, nu de zgomot. Şi iată de ce apar cavalerii pe cal alb păşind maiestuos pe un covor roşu gata să găsească soluţii la o problemă ce nu ar fi trebuit să existe de la început. Doar că în toată imaginea de mai sus simt şi cred că noi, liberalii, suntem covorul.
A trecut ceva timp de când trebuia să înţelegem că suntem consideraţi parteneri de mâna a doua de PSD. Chiar de când i-am ajutat să deblocheze situaţia din Consiliul Local tocmai ca toate aceste proiecte de anvengură pe care sunt puse bannere cu mult iubitul primar să poată fi demarate. A trecut ceva timp şi de când PSD ne refuză un drept câştigat în alegeri: completarea echipei de consilieri PNL. Şi totuşi, la primul semn al primarului, consilierii PNL s-au aliniat frumos să-i pupe... mâna.
De fapt, cu fiecare astfel de manevră îl admir mai mult pe Tusac pentru abilitatea sa politică. Nu la el este problema, ci la cei care se lasă manevraţi. Îl respect tot mai mult pentru că ne arată locul nostru şi unde greşim. Dar cine să înveţe din greşeli sau să încerce să-şi depăşească condiţia.
Nu zic că trebuia întrerupt orice dialog cu PSD, ba din contra, cred că toţi consilierii trebuiau să cadă de acord asupra celei mai bune soluţii referitor la căldură şi să o voteze pentru ca în cel mi scurt timp să fie totul bine. Dar atât. Nu discuţii pe funcţii, pe primari, pe viceprimari. Astea trebuiau să fie alt capitol care să fie deschis după ce partenerii social democraţi dădeau un semn clar că îşi doresc ca USL să funcţioneze.
E important ca USL să funcţioneze şi la Mangalia dar fără ca noi liberalii să fim nevoiţi să renunţăm la demnitate pentru asta.

8 comentarii:

  1. jos palaria in fata ta. Mai ales ca umilinta pe care o inghit acum liberalii (ce frumos ii statea lui sorin aseara la tv de gat cu tusac laudandu-l cat de frumos si destept e fata de restul lumii) este gratuita. sedinta de aseara este ilegala au fost anuntati numai consilierii "care trebe" si prefectul o va ataca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, chiar jos palaria pentru ce-ai scris!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu inteleg de ce il admiri pe Tusac?Cine a creat parodia cu consilierii?Cine a destabilizat situatia din primarie? Hai sa fim seriosi! Orice miscare este dictata de Nicusor. De acolo se coordoneaza. Tusac nu are abilitatea politica de care zici.

    RăspundețiȘtergere
  4. luciane daca nu te-as cunoaste chiar te-as crede

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucian, spune-mi te rog cat costa gigacaloria in Mangalia, astazi 25.11.2011? Si care este baza legala pentru acest pret?

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar daca nu ar avea abilitatea politica pe care i-am atribuit-o, Tusac merita toate aprecierile pentru ca reuseste cu succes sa puna in aplicare directivele lui Nicusor Constantinescu. Nu e tocmai usor, trebuie sa recunoastem.

    Anonim, probabil nu ma cunosti in cazul asta.

    Chiar discutam cu domnul Visa azi si din ce stie si dumnealui, ultimul pret neatacat de prefect pentru populatie este de 230 de lei. Dar nu trebuie sa ne bazam ca va fi facturat la pretul asta pentru ca toate hotararile atacate de prefect vor ajunge in instanta si acolo se va decide care dintre ele e legala sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am aproape 4 ani de cand sunt implicat in viata politica din Mangalia. La alegerile din 2008, eram un tanar entuziast. Pe parcurs, am trecut prin mai multe etape. Am fost pe rand impulsiv, calm, poate chiar revolutionar. Acum, sunt doar un tanar mai putin entuziast. Am invatat ca in politica, expresia "capul plecat, sabia nu-l taie", poate fi sinonima cu "a fi diplomat". Ca nu intotdeauna cand porti o "negociere", obtii si tu ceva.
    Colegul meu Lucian Nichita, spune ca a trecut ceva vreme de cand trebuia sa intelegem, ca suntem considerati parteneri de mana a doua de catre PSD. Mai degraba de mana a treia de catre Tusac. PNL Mangalia nu a inteles ca acel termen, de "Gentlemen's agreement", nu are loc in vocabularul lui. Aici imi asum partea mea de vina. Pot intelege nevoia unei constructii politice care are un scop pragmatic. La fel de bine ma pot supune unor reguli. Dar nu pot fi de acord, ca acel set de reguli care este facut pentru doi parteneri, sa fie respectat doar de unul, iar de celalalt sa fie calcat in picioare, doar pentru ca asa vrea el.
    "E important ca USL sa functioneze si la Mangalia dar fara ca noi liberalii sa fim nevoiti sa renuntam la demnitate pentru asta. " Asta spune colegul meu Lucian si sunt intru totul de acord.
    Din pacate, nu il pot admira pe Tusac. Nu cred ca este abil politic. Cred doar ca a luat caimacul. Cum s-ar spune, "a castigat un concurs de imprejurari". Cred ca isi foloseste aptitudinile de derbedeu pentru a evolua. Pentru a evolua in orice. In orice mai putin in genul de politica in care cred. Acesta este tupeu, nicidecum abilitate politica.
    Cred in continuare ca USL este cea mai buna varianta pentru guvernare si vreau sa fac parte din echipa USL, atata timp cat sunt considerat coechipier.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vă invit să vă manifestaţi dreptul de a reclama abuzul care se săvâşeşte la adresa voastră: preţul la căldură şi furnizarea după bunul plac .
    Oricine poate depune la adresa asta: http://www.opc-constanta.ro/reclamatii.php , o reclamaţie în nume propriu contra entităţii care îi furnizează un serviciu prost .
    Dar şi aici cu documente ataşate : constanta@opc.ro
    Personal voi veni ataşa ca probe şi adresa 46711 din 17.11.2011 , prin care primăria notifica furnizorul Callatis Therm că actele adminstrative atacate de prefect sunt suspendate de drept până la soluţionarea cauzei, dar şi cu adresele prin cate tot primăria îi notifica pe cei de la Callatis Therm că hotărările de consiliu sunt suspendate !

    RăspundețiȘtergere