sâmbătă, 15 septembrie 2012

Praf



Praf. Praful se transformă în noroi. Noroiul în înjurături. Cică e praf mult că se sapă pentru conductele de gaz, că aşa e când construieşti.
Dar lucrătorii de la salubritate?
Mută praful. Cu nişte măturoaie imense ce nu încap între maşinile parcate şi trotuar. Aşa că adună ce e mare şi bagă praful sub maşini. Îl şi ridică. Să-l vedem, să ne intre în case, în nas.
Dacă se parca alternativ poate era mai bine. O zi pe o parte. O zi pe alta.  Nu mai aveau maşini sub care să bage praful.Trebuiau să-l adune.  Dacă nu ascundeau maşinuţele de salubritate cu care au făcut demonstraţie în faţa primăriei acum 4 ani era şi mai bine. Trecea maşinuţa, mătura, spăla, rămânea frumos. Curat. Oraş european.  Unde or fi maşinuţele?  Cine ne-a furat maşinuţele? Le vrem înapoi, sunt ale noastre, plătim pentru ele chiar daca nu le-am văzut decât într-o demonstraţie.
Dar şi dacă s-ar face asta, cu cine? Spune-i mangaliotului să nu parcheze. Nu-i pasă. Parchează oriunde, oricând. E arogant. Ce staţie de autobuz, ce sens giratoriu, ce dacă opreşte în dreptul altei maşini să blocheze drumul? Cine să-i facă şi ce? Maşina nu au cum să i-o ridice, nu e hotărâre, nu e parc unde s-o ducă. Sigur, şi el vrea oraş european, dar să îl facă alţii. El doar să parcheze unde vrea.
Mai e şi gunoiul. Iau câinii pungile cu gunoi  şi le duc să le desfacă pe unde sălăşluiesc ei. Şi mai e vântul care împrăştie gunoaiele. Vântul şi câinii. Nu omul că aruncă gunoiul lângă ghenă . Câinii. Nu ăla care a luat banii dar a făcut ghenele neîncăpătoare. Vântul.
Primarul o să aibă grijă să se facă. Pentru că vrea, pentru că poate. Dar noi ce o să facem? Rămânem la fel şi aşteptăm să ne arunce primarul gunoiul în ghenă să nu-l ia câinii, vântul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu