vineri, 4 februarie 2011

Bunul răul şi urâtul

Ştiu că orice necrolog este ocazia perfectă de a elogia şi găsi cuvinte mari doar că sunt total indispus deşi mă aşteptam la aşa ceva, de fapt mă aşteptam la mult mai rău.
În protocolul convenit între liderii alianţei PNL – PSD există un lucru bun: Art.3.1.5. Orice alianță cu PDL în administrația locală este interzisă.
După aceea vine un lucru urât împachetat într-un lucru minunat: Art. 1.1.4. Conflictele publice între membrii partidelor, precum și atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianță, nu sunt permise;
împachetat în Art. 4.1.3. În celelalte circumscripţii electorale comunale, orăşeneşti şi municipale, cele două părţi semnatare ale Alianţei vor prezenta candidaturi proprii, PNL şi PC urmând să aplice prevederile Protocolului Alianţei ACD.
Cum ar veni că putem să candidăm pe cont propriu dar nu avem voie să spunem adevărul despre Tusac, pentru că încălcăm articolul 1.1.4.
Partea cea mai rea abia acum urmează:
3.1.1. Alianţa va elabora un pact de neagresiune și de colaborare pe plan local, în plan politic general și în administrația publică locală, pact care va fi aplicat obligatoriu, fără excepție, de către toate organizațiile locale, de sector și ale Municipiului București, precum și de organizațiile județene ale partidelor;
3.1.2. În toate consiliile județene și locale părţile vor constitui o alianţă în termen de 30 zile de la semnarea prezentului Protocol;
Măcar avem certitudinea că nu ne trezim cu Tusac la noi: 1.1.5. Partidele membre ale Alianței nu vor iniția sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor acestora;
Măcar atâta bucurie să avem şi noi.

Concluzia ar fi că putem candida pe cont propriu dar nu avem voie să spunem adevărul despre Tusac. Bine că măcar putem să spunem despre Iorguş.
În plus, trebuie în continuare să îl susţinem pe Tusac şi să mimăm…ceva.

Suntem într-o situaţie ingrată şi chiar aş vrea să aud opinii şi puncte de vedere. C e e de făcut şi cum?

P.S. Pentru publicarea completă a protocolului USL,mulţumesc Adriana şi Ioshka.

5 comentarii:

  1. situatia este simpla-trebuie sa va indepartati de acest primar de mana a-2a daca nu vreti sa fiti asociati cu tampeniile facute de el

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucian,
    Dacă tu consideri că: "În protocolul convenit între liderii alianţei PNL – PSD există un lucru bun: Art.3.1.5. Orice alianță cu PDL în administrația locală este interzisă." - atunci celălalte puncte nu are rost să le discutăm, pentru că sunt ipocrite şi idioate.
    Plimbaţi-vă de mână cu el, nu-l loviţi, pupaţi-l, vorbiţi frumos de el , lăudaţi-l pentru realizările ultimilor ani...cine ştie, poate noi am dormit şi încă nu le-am văzut. A cumpărat şi Rominterm. Nu este pentru prima dată vă pune ochelari de cal.
    Grav.Nici după trei nu realizaţi că la primărie nu este Iorguş. În loc să vizaţi ultimii trei ani de mandat pentru care trebuie să dea o dare de seamă asupra lucrurilor prost făcute, voi vorbiţi de Iorguş.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, pentru mine este un lucru bune deoarece eu nu uit ca la un moment dat pd a incercat sa distruga pnl. Prin Stolojan, prin Stoica. Sunt constient ca se va polariza scena politica iar in dreapta nu va fi decat un partid. Pentru ca daca sunt doua, PSD va castiga mereu. Prefer sa fie PNL acel partid.
    Remarca mea cu Iorgus a fost o ironie la protocol. Nu trebuia sa te aprinzi, domule Bazel. Eu chiar intrebasem serios de solutii.
    In masura in care ne vom indeparta de Tusac, cum propune Anonim, dar fara a putea spune adevarul despre el, in ce masura suntem credibili?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam jenanta situatia PNL Mangalia daca e sa ne luam dupa acest protocol, va cam pune intr-o pozitie incomoda. Ce s-ar intampla daca nu il respectati si cand e cazul il atacati pe primar ? V-ar exclude pe toti din partid ? Sau ce ? Intreb pt ca nu ma pricep la regulamentele de partid sau cum s-or chema.
    Oricum, o opinie de la un votant ( simpatizant PNL ), faceti casa buna cu primarul actual conform protocolului si pe mine unul ma pierdeti ca vot. Nu e o amenintare chiar daca suna asa. Si nu sunt singur evident. Banuiesc ca sunteti cu totii constienti ca majoritatea orasului numai poate suporta aceasta administratie. Sunteti cam intre ciocan si nicovala dar d-voastra ( si ma refer la tot PNL-ul din Mangalia)ati ales sa faceti politica asadar gasiti solutii. Dovediti ca sunteti in stare de ceva bun si ne castigati voturile, altfel....

    RăspundețiȘtergere
  5. concluzia e urmatoarea: Iorgus a inceput deja sa caute o sala cat mai mare pentru petrecerea de castigare a alegerilor la locale.

    RăspundețiȘtergere