marți, 30 noiembrie 2010

Porţi deschise

Treaba e că ne pricepem la toate: fotbal, politică, orice altceva. Suntem cei mai buni. Atât timp cât nu suntem implicaţi, cât nu suntem "pe teren". Ăia care "joacă" sunt cei mai proşti, cei mai slab pregătiţi. Nu contest, or fi. Dacă vorbim de guvernarea PD-Boc, e o certitudine.
PNL este un partid deschis şi este locul perfect în care fiecare îşi poate demonstra aptitudinile şi calităţile. Nu sunt ironic, sunt chiar foarte serios. Din discuţiile cu colegii liberali am observat o deschidere amplă către întreaga societate civilă care crede că are puterea de a face ceva. Ceva bun, se subînţelege.
Am văzut şi auzit motivaţii de toate felurile pentru a refuza implicarea politică. Toate acestea nu sunt decât nişte scuze puerile pentru a putea rămâne în fotoliu, a sparge seminţe şi a înjura "jucătorii". E uşor să demonstrezi că cineva a greşit pentru că toată lumea greşeşte, în special Tusac. Noi suntem sătui să tot arătăm greşelile altora. Vrem să facem lucrurile corect. Oricine crede că poate face mai mult decât să acuze şi să arate cu degetul este liber să o facă la PNL. Suntem un partid deschis.
Şi acest text putea fi scris mai bine şi sunt mulţi care ar fi putut să o facă. Dar au ales să nu se implice. E mai comod.
Hai să facem ceea ce trebuie măcar la noi acasă, în Mangalia!

4 comentarii:

  1. Sa nu va "traga" curentu' cu atatea usi deschise !

    http://www.cugetliber.ro/1291327200/articol/72382/poate-il-va-convinge-primarul-din-limanu-pe-iorgus-sa-treaca-la-pnl/

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Lucian,
    Tare. Aţi concluzionat: cei din guvernarea Boc sunt slab pregătiţi ! Când facem comparaţii de acest gen este bine să ţinem cont de toate elementele vieţii social-economice şi politice, la perioada analizată. Nu Boc a făcut deficit de 5,4 % din PIB în an de creştere economică de 8,3 %, dar care deficit a trebuit acoperit în anul 2009, an de criză economică şi financiară. De ce nu a lăsat guvernul Tăriceanu excedent ?
    Nu Boc a picat bursele lumii şi a falimentat marile bănci americane.
    În caz de criză nu prea ai multe soluţii domnule Lucian. E chestiune de manual de economie: austeritate pe sectorul public prin reduceri şi tăieri sau inflaţie, prin care valoarea tuturor veniturilor şi economiilor este diluată până la valoarea de “echilibru”.
    De ce nu aţi prevenit risipa în 2008 cînd bursele americane gemeau încă din februarie 2007. Era an electoral, o să-mi răspundeţi. Da, Ştiu. Dar şi 2009 a fost electoral. Şi atunci, de de judecăm cu alte unităţi de măsură.
    Şi partidul dedist este unul cu porţile larg deschise (zilnic anunţă noi aderenţi de grupuri din diverse filiale a unor partide) şi locul unde îţi poţi fructifica aptitudinile şi calităţile, numai că, vreau să cred că la unii oameni funcţionează încă credinţa într-o ideologie, într-o doctrină politică.
    Apropo..."ieşirile" domnului Oleniuc fac bine ori nu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. E de notorietate faptul ca la acest subiect avem puncte de vedere contradictorii, punctul meu de vedere fiind cel al majoritatii, asa ca nu are rost sa intram in polemica.
    Referitor de "iesiri" nu am idee la ce va referiti, cand a fost cazul m-am exprimat aici, pe blog. De alte iesiri nu am idee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Lucian,
    M-am grăbit şi idea pe care vroiam s-o transmit a rămas în coadă de peşte. Am observat după ce am recitit finalul comentariului, dar nu mai puteam corecta. Da, vroiam să ironizez "ieşirile pe porţi deschise" ale domnului Ole. Sincer, pe mine mă satisfac aceste ieşiri deoarece sunt pertinente şi la subiect. Numai că la penele uneori "subiectul" este greu de digerat fiind legat ombilical de Tusac şi camarila.
    Apropo...am înţeles că domnul Visa are supervizor la toate deciziile şi hotărările pe care le ia în calitate de director la ADPP. Ultima semnătură fiind cea a Magraonului prin omul de legătură. Atunci, despre ce vorbim ?
    De ce îi mai daţi "apă" acestui tămpit?

    RăspundețiȘtergere