luni, 8 august 2011

Două gânduri


A trebuit să aşteptăm anul preelectoral pentru ca tronsonul Saturn-Venus să fie deschis, deoarece primarul ştie că lumea uită repede şi ar fi uitat realizarea aceasta, aşa cum acum o să uite că lucrările au durat cu trei ani mai mult şi ne-au şi costat mult mai mult.
Şi după ce edilii s-au pupat şi şi-au rupt coloana în faţa minstrului Udrea, constatăm că pe acest tronson se circulă tot pe câte o banda pe sens, deoarece prima banda a fiecărui sens este folosită ca parcare cu o naturaleţe debordantă şi în complicitate cu ignoranţa autorităţilor locale. Situaţia e puţin mai rea acum pentru că dacă, fiind în trafic, prinzi în faţă un minicar sau căruţă, nu ai cum să le depăşeşti deoarece acum sensurile sunt despărţite de linie continuă. În concluzie s-au cheltuit o grămadă de bani pentru a nu se se schimba nimic, tot ca pe vremea lui Iorguş este.
Acum gândurile îmi zboară către festivalul Mangalia. Altarul pe care se ard banii locuitorilor Mangaliei invocând turismul dar scopul este de a învia oameni şi trupe cu pretenţii de artişti pe care oricum nu i-ar asculta nimeni altminteri. Cu mici excepţii, cei ce vor presta pe scenă sunt nişte anonimi sau oameni peste care se aşternuse demult negura uitării. Portavocile primarului îmi vor vorbi despre importanţa evenimentului pentru turismul local. Vă asigur că este zero. Nu o să vedeţi autostrăzile Europei pline de rulote grăbite să prindă un loc de parcare în campingul primarului Tusac doar ca să admire prestaţia inegalabililor Ozana Barabancea sau Florin Mureşan. Oricine ar fi ei. Cel mult o să vină turiştii care oricum sunt deja în sudul litoralului şi tot ce va putea face festivalul e să îi mute din Saturn-Olimp către Mangalia. Singurii care vor beneficia, vor fi comercianţii care au localuri acolo. Singurii care vor plăti, vor fi locuitorii oraşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu