marți, 17 ianuarie 2012

Căldura şi minciuna

Prin 2010, în vară, atrăgeam atenţia că urmează să se întâmple ce se întâmplă acum. Situaţia era previzibilă chiar dacă pe lângă motivele invocate atunci, s-a adăugat incompetenţa... dar să nu mai zic despre asta, despre eliberaţi din funcţii numai de bine.
Am considerat că nu are rost să vin să comentez pe un subiect asupra căruia atrăsesem atenţia cândva fără să fiu luat în serios, lucru pe care îl consider şi acum. Totuşi, consider că este datoria mea, legat de subiect, să trag un nou semnal de alarmă: 2012 este an electoral şi toţi neaveniţii o să vină cu minciuni pe subiectul acesta.
Prima şi cea mai simplă va fi „Vom face preţul la gigacalorie 100 de lei” după cum a încercat-o deja domnul Mincă. Păi în primul rând nu are cum pentru că nu stabileşte Consiliul Local sau primarul preţul iar dacă ar vrea ca populaţia să plătească această sumă, bugetul ar fi insuficient pentru a acoperi subvenţia. Poate doar dacă ar mări taxele şi impozitele iar atunci cei care se încălzesc în alt sistem decât cel centralizat să le plătească subvenţia celorlalţi. Ca până acum. Lucru nu tocmai corect.
A doua mare minciună va fi „vine gazul şi va fi ieftină încălzirea”. În primul rând gazul momentan este în continuare subvenţionat de stat, chestiune care se va termina cât de curând,deci preţul va creşte oricum. Mai rămâne întrebarea dacă acele conducte de gaz vor ajunge la toate centralele termice până la iarnă. Lucru extrem de improbabil. În plus, am înţeles că nici tehnic unele centrale nu pot trece la funcţionarea pe gaz datorită spaţiului insuficient sau ceva de genul acesta. Asta dacă se rezolvă alte probleme pe tema gazului existente acum.
Minciunile clasice că vor trece centralele termice în administrarea primăriei sau alte minuni nici nu au rost să fie comentate pentru că schimbând administratorul nu ieftineşti costul de producţie, deci sunt simple aberaţii. Cu atât mai mult cu cât statul, în ansamblul său, este cel mai prost administrator.
Sper că nu vor cădea şi colegii mei în patima promisiunilor mincinoase şi mai sper că toţi cei care o vor face vor fi sancţionaţi drastic la vot.

4 comentarii:

  1. - daca se intoarce Iorgus, asta o sa transforme tot ce a mai ramas in asa numitele parteneriate public-privat,
    dupa modelul termoficarii; rezultatele le simtim si le vedem.
    - intre Tusac si Iorgus nu exista nici un razboi real – e vorba doar de un teatru ieftin menit sa ne prosteasca. Dovada
    in acest sens e usor de gasit in diversele acte existente inca in primarie iar urmele cele mai clare se regasesc in arhiva
    trezoreriei locale. Acesti doi indivizi sunt strans legati unul de celalalt si mai mult, isi protejeaza reciproc interesele. Daca
    pica unul, pica si celalalt. Daca pica amandoi – atunci pot fi trasi la raspundere.
    - Minca e omul lui Iorgus – nu face altceva decat jocurile primului – ii leaga multe interese comune si tot circul e doar de
    fatada. Daca Minca ajunge la UNPR, UNPR-ul, o adunatura de scursuri a societatii, il va sustine in campanie pe cine? Pe Iorgus.
    Asta in cazul in care Iorgus nu va candida chiar din partea UNPR-ului.
    - Filimon – om crescut de Minca. Indiferent de partidul din care ar face parte, ramane acelasi individ josnic si incapabil si tradator.
    - Oleniuc – independent sau nu, PDL-ist sau orice altceva, pentru ca liberal nu a fost niciodata decat declarativ, nu e nimic altceva
    si nici nu va putea fi altceva decat omul lui Iorgus. A incercat o data sa-i fie in contra – la ultimele alegeri, insa si-a luat-o de la Tusac
    desi fusesera aliati. De ce? Pai, intre Tusac si Iorgus intotdeuna a existat o intelegere. Acum Oleniuc a inteles si nu mai misca in front.
    - Andrei Sorin – nu poate, nu are cu ce. Un trist fara coloana, bun doar de gainarii si smenuri marunte.
    - Fostii si actualii consilieri: nu mai e nevoie de comentarii. Fara contributia lor ordinara nu s-ar fi putut face jaful asta.
    Niste gainari de fapt si de drept. Tot ce au facut, tot ce au este din bani publici si contracte cu administratia locala. Adica? Da, hoti

    RăspundețiȘtergere
  2. mai usor cu sloganurile băsiste .. statul este cel mai prost administrator.. daca reprezentanţii statului preşedinte , guvern, parlament nu sunt în stare să schimbe această realitate de prost administrator al statului..... să lase pe altii care pot sau macar vor încerca acest lucru
    nu vreau şi nu pot înţelege de ce statul nu poate fi un bun administrator din moment ce preşedintele ,guvernul, parlamentul au toate pârghiile necesare .. pot numi oameni competenti , pot face legi , pot modifica legi, pot aplica şi respecta legile

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim 1. Propuneti un nume
    Anonim 2. Ar putea numi oameni competenti doar ca oamenii aceia competenti se ascund de politica si deci nu au de unde sa ii gaseasca. Iar cei cativa care sunt gasiti sunt integrati in sistem, de exemplu Arafat pe timpul guvernarii liberale.

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa auzi in curand, numai ca o sa fie un independent - nu poate fi inregimentat in politichia locala din fericire :)

    RăspundețiȘtergere