luni, 14 iunie 2010

Postare de caniculă

Guvernul Boc, acelaşi extraordinar Boc, cel mai bun guvern, aproape la fel de bun ca Pol Pot, a decis retragerea totală a subvenţiilor la căldură pentru populaţie. Admirabil. Şi eu sunt împotriva subvenţiilor şi a pomenilor dar imediat ce sunt create condiţiile anulării acestora. Dar nu, Boc vede lucrurile mult mai normal, taie salariile, pensiile, sperie investitorii prin instabilitate şi, surpriză, scoate subvenţia la căldură. Asta înseamnă că un apartament de două camere, în Mangalia, va plăti peste 700 de lei. Bravo Boc!
Problema Mangaliei este cu atât mai gravă cu cât avem datorii foarte mari faţă de furnizorul de agent termic, datorii asupra cărora Sorin Andrei a atras atenţia în repetate rânduri, chiar şi în una din şedinţele de Consiliu Local. Din moment ce subiectul n-o interesa pe doamna Udrea bineînţeles că nici primarul nu a fost foarte mişcat de acesta.
Nu comentez mai mult dar o creştere de 268% a agentului termic ar trebui să devină principala prioritate a administraţiei oraşului cu atât mai mult cu cât bugetul local, extrem de prost conceput şi votat în cârdăşie cu PDL, va fi epuizat cât de curând.

3 comentarii:

  1. Hai să nu fim chiar aşa duri ;). Pol Pot nu are egal în istorie. Nici măcar Hitler nu a reuşit ceea ce a reuşit POL Pot: învrăjbirea copiilor împotriva propriilor părinţi şi schimbarea/mutarea tăranilor la oraş şi invers, a celor de la oraş în orezării, binenţeles după exterminarea elitelor şi specialiştilor.
    Binenţeles subiectul tău este altul şi-l cunosc bine, îmi este familiar din păcate: căldura iarna
    Chiar nu ştiu cum se va regla sau unde vom ajunge :!:. Cred că şi Rominterm are o vină, nu foarte mică, pentru că în toţi ani aceştia s-au pompat bani în ei dar eficienţa lasă de dorit....Probabil că dacă nu se vor restructura şi nu vor reduce preţul de producţie, vor intra în faliment. Nu ştiu deocamdată cum vom trece iar, dar ştiu că la fel de mult voi fi afectat ca toţi ceilalţi cetăţeni ai oraşului.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai sa mai "umble" la salariile domniilor din conducerea Rominterm... eventual si prin CA. Domnul Carlescu nu mai zice nimic? E in CA, parca, nu?
    "umblatul" asta inseamna reducerea cheltuielilor. Sa mai vanda si ei din centralele parasite. Una este cea de pe Sirenei. Or mai fi prin oras si altele.
    Pe de alta parte... sunt atatea case in oras. Beneficiaza vreuna de vreun tip de subventie? La gigacalorie? la izolare exterioara? la amanare plata RAJA?

    RăspundețiȘtergere