joi, 10 iunie 2010

Tusac nu înţelege. Iar.

Obişnuit cu administrarea propriilor S.R.L.-uri, primarul Tusac nu înţelege rostul Consiliului Local, al consilierilor şi mai nou nu înţelege de ce ar trebui consultaţi cetăţenii în dezbaterile publice. Consideră că este de ajuns să vrea El cu Udrea iar ceilalţi trebuie să ne supunem umili.
"Consilierii PDL şi PNL au cerut ca reabilitarea acestuia (a parcului Diana) să fie dezbătută public. Am ajuns să dezbatem public până şi modernizarea unui parc, de parcă cetăţenii trebuie întrebaţi dacă vor să aibă un parc mai frumos sau nu!"
Păi, domnule primar, nu toată lumea înţelege prin frumos, ce înţelegeţi dumneavoastră, altfel ne-am fi urcat toţi uşile de acasă pe bloc. Apoi, nu întrebaţi cetăţenii dacă vor un parc mai frumos, ci mergeţi la cei care stau în blocurile de lângă parc şi întrebaţi-i dacă vor terenuri de sport acolo, pentru că omul acela nu şi-a zidit degeaba geamul de la balcon, ci pentru că i se spargea mereu.
După care îi intrebaţi dacă sunt de părere ca după o anumită oră parcul să fie închis publicului sau e mai bine să rămână un poliţist comunitar care să vegheze la liniştea publică acolo. Ştiu ca din Belgia nu se aude gălăgia dar ea se face.
După ce terminaţi cu riveranii, mergeţi în parc şi întrebaţi oamenii de acolo ce ar prefera, nişte tribune pe care să stea 4, 5 bezmetici care să spargă seminţe şi să urle pana la 3 dimineaţa, sau băncuţe din loc în loc unde să se poata odihni cât timp veghează joaca copiilor.
Puteţi să întrebaţi şi pensionarii dacă vor sistemul acela audio în parc sau nişte mese de genul parcurilor din Constanţa, sub forma unor mese de şah, sau de table.
Şi dacă tot sunteţi, acolo puteţi să întrebaţi orice, până şi ce culoare vor să fie băncuţele din parc, dacă tot îl faceţi pentru cetăţeni, asta dacă într-adevăr vă pasă.
Nu vă recomand să mergeţi personal să vorbiţi cu oamenii pentru că, dacă nu aţi aflat încă, lumea nu prea vă mai place. Mai nou, nici măcar Filimon.

3 comentarii:

  1. România SRL, Bucureşti SRL, Constanţa SRL, Mangalia SRL, toată ţara asta e un mare SRL.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucian
    Sper să nu-i "faci" statuie lui Filimon ! Sincer, individul nu merită un strop de apă pentru supraveţuire .
    Că tot este vorba în postarea ta de proiectul din parc, după părerea mea, proiectul Diana este o tămpenie care nu-şi are locaţia acolo. Nu putem sfida evidenţa. La doi paşi avem o sală de sport multifuncţională cică. De ce altă clădire cu aceiaşi destinaţie ?. Cunosc puţine amănute despre proiect, cele mai multe aflăndu-le de pe bloguri, din gura lui X,Y, etc. Oare s-a terminat de reabilitat toată infrastructura oraşului şi nu mai avem unde cheltui banii?
    Hei Magraon, opreşte-te din zbor şi înţelege necesităţile/priorităţile oraşului.
    Mai bine s-ar monta 2-3 becuri şi capacele lipsă la canalele de pe faleză pentru siguranţa persoanelor şi indirect economii la spital ;)

    RăspundețiȘtergere