marți, 17 mai 2011

Congresul PCR-D

Ca orice om, am privit şi eu Congresul PD. Ei îi spun conferinţă, parcă. Oricum, am privit fără patimă, conştient de rezultat. Trebuie să recunosc că şi în PD există oameni ce pot fi un model în politică. Cristian Preda, de exemplu.
Dincolo de simpatiile şi antipatiile mele personale au fost şi declaraţii care mi-au plăcut. De exemplu ironia candidatului Paleologu care a spus ceva de genul "Are Carl Schmitt o carte despre accesul la cei care deţin puterea. Domnul Preda mă înţelege". Şi nu a fost o ironie doar la adresa membrilor PD, ci a unei întregi clase politice.
A mai fost şi celălalt Preda, Cezar. A spus ceva de genul "Nu mai ieşim în acelaşi timp cu vecinii noştri din casă. Aşteptăm să coboare ei primii şi apoi ieşim şi noi".Iar aici a fost o aluzie directă la politica dusă de PD.
Ştiu că majoritatea celor care au comentat împotriva politicii duse de Băsescu-Boc au comentat pentru televiziuni. Ştiu că încearcă să lase uşi deschise pentru cazul în care ajunge USL la guvernare. Dar toate aceste comentarii arată că sunt conştienţi că lumea nu este mulţumită de politica lor.
Ce m-a deranjat cel mai mult a fost rolul pe care şi l-a asumat Paleologu. Cel de bufon. Da, a fost amuzant, a avut un discurs plăcut dar a arătat locul intelectualilor în politică: fie bufoni, fie în spatele fustelor cum a făcut Cotoi, fie "poeţi de curte" cum au devenit alţii. Nu doar Tismăneanu.
Nu pot decât să mă bucur că nu sunt intelectual. Vorba lui Berceanu.

2 comentarii:

  1. Lucian,
    Mai încet cu pianul pe scări !
    Tismăneanu "poet de curte" !!!!!!! . Apropo, ai încercat măcar o singură dată să citeşti o disertaţie a domniei sale, dar să o şi înţelegi ? După care stabilim la care curte bate!
    Citeşte-i articolele de pe contributors şi ai să fi mai luminat ... sau vezi că are şi blog, cu o poziţie de invidiat, 78 în top zelist.
    Ai auzit tu ceva , dar se spune convenţie! Conferinţele au fost municipale şi judeţene ;)
    Şi...vezi că a fost convenţia PDL, iar DEX-ul ne spune că: CONVÉNŢIE s. f. = congres al unui partid, al unei grupări politice, reunit în vederea desemnării candidatului la preşedinţie, stabilirii platformei-program etc. (< fr. convention, lat. conventio)

    http://www.contributors.ro/cultura/adevarul-ca-destin-raymond-aron-si-victoria-luciditatii/

    Sunt convins că partidului tău a început să-i placă acest gen de oameni. Spălaţi-vă cu ei pe cap, cum o faceţi şi cu Tusac de altfel !
    http://www.youtube.com/watch?v=YRgAfxD4Q_M&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.jurnalul.ro/special/special/comedia-blonda-chiorul-si-piticul-interzisa-pe-magheru-578617.html

    link-ul meu e mai tare

    RăspundețiȘtergere