miercuri, 21 aprilie 2010

Cu sufletul în Rai

Ieri, în şedinţa PNL a fost luat în discuţie un principiu. Este posibil şi normal ca cineva să fie pe de o parte în opoziţie şi pe de altă parte la putere?!
Discuţia a pornit de la apartenenţa domnului Silion Mircea atât la Grupul de dialog social înfiinţat de primarul Tusac, cât şi la biroul politic local PNL. Acest Grup înfiinţat de primar reprezintă un fel de grup de consilieri personali ai dumnealui. Practic acest lucru îl punea pe colegul nostru să lucreze împreună cu noi la strategii de opoziţie seara iar a doua zi dimineaţa să se ducă alături de domnul primar, să îl consilieze.
Discuţiile ţinteau principiul, nimeni nu găsea normal ca cineva să fie şi lider PNL şi consilier personal al lui Tusac, Iorguş sau orice alt personaj politic care se află în opoziţie cu noi. Aşa cum Predoiu nu putea fi şi membru PNL şi ministrul de Justiţie al lui Băsescu, aşa nici noi nu găseam normale astfel de apropieri contra naturii.
Din păcate discuţia care se dorea de principiu a fost greşit înţeleasă de domnul Silion, care a considerat că ar fi un atac la adresa sa. Unicul dumnealui argument a fost că ar trebui să fim mândri că Tusac a recunoscut calităţile profesionale unui membru PNL. De parcă Tusac e expert medical să fie capabil să recunoască nişte calităţi medicale pe care le are un anume medic. Mai mult de atât dacă tot i-a recunoscut calităţile medicale, putea să îi dea o medalie domnului Silion, nu ar fi zis nimeni nimic de incompatibilitate. Personal, eram mândru să fiu coleg cu domnul Silion şi până să îi recunoscă primarul calităţile.
Oricum, ideea e că domnul Silion a decis să îşi dea demisia din PNL, deşi discuţia se referea strict la conducerea partidului. Iniţial am fost surprins de decizia asta, nu credem că un principiu poate genera atâtea pasiuni. Mai târziu, am citit aici că spitalul municipal Mangalia, intră sub administrarea Consiliului Local Mangalia. Mai ştiu că în politică nu se întâmplă accidente şi am învăţat să nu cred în coincidenţe.
Aş vrea să fiu primul care vă felicită, mult succes, domnule Silion!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu