marți, 27 aprilie 2010

Punctul liberal de vedere

Viorel Oleniuc, consilier local PNL, membru în comisia socială din cadrul Consiliului Local, pregăteşte un proiect de hotărâre referitor la acordarea acelor pachete ca ajutor social. Bănuiesc că ştie toată lumea de vestitele pungi cu un pui anemic, o punga cu zahăr, o sticlă de ulei şi parcă mai era ceva în punga aia.
Liberalii sunt conştienţi de faptul că sunt oameni care chiar au nevoie de ajutor însă susţin o diferenţiere clară între a ajuta un om şi a-l mitui electoral. Se pare că în Mangalia, luaţi în evidenţe, sunt 400 de oameni care au venituri mai mici de 300 de lei lunar si aproape 600 de persoane care au venituri mai mici de 500 de lei lunar. Pe baza acestor cifre, Viorel Oleniuc încearcă să stabilească o limită a persoanelor pe care le poate ajuta Consiliul Local. Deci practic urmăreşte modificarea plafonului de la care se acordă acest ajutor pentru a-l diferenţia clar de acea mită electorală de care spuneam.
O altă modificare pe care o urmăreşte consilierul liberal este înlocuirea vestitelor pungi roşii cu nişte tichete valorice de care persoana nevoiaşă să îşi poată cumpăra ce vrea. Să aibă libertatea de a alege. E posibil să fie persoane diabetice care nu au ce face cu zahărul sau persoane care preferă sa cumpere pâine în loc de pui. Nu putem transforma nişte oameni într-o masă amorfă ascunzându-ne în spatele unei bune intenţii.
În plus, s-ar face economie la o grămadă de pungi de plastic, şi am reduce şi poluarea cu materiale plastice cu această ocazie.
Sunt curios în ce măsură alianţa PSD - PDL va accepta să renunţe la ajutoarele în pungi roşii cu puternic iz electoral şi va susţine proiectul liberalului Viorel Oleniuc de a ajuta real persoanele nevoiaşe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu