miercuri, 28 aprilie 2010

De prin comisii

Tendinţa generală este de a minimza rolul consilierilor locali şi activitatea acestora motiv pentru care am să încerc să informez periodic despre activitatea consilierilor liberali în comisiile de specialitate în care activează. Consider necesară informarea pentru că din păcate mulţi cetăţeni nici măcar nu ştiu ce sunt consilierii locali, ce e cu ei acolo, ce trebuie să facă sau ce ar trebui să nu facă aceştia.
Consiliul Local este împărţit în trei comisii de specialitate care au rolul de a verifica, de a pregăti şi de a aviza hotărârile de consiliu local. Aceste comisii funcţionează. Adică acolo chiar se întâlnesc consilierii locali şi discută problemele oraşului, cele ce le sunt prezentate. Deci în ciuda zvonisticii consilierii locali lucrează. Unii. Iată cam ce s-a discutat ultima dată:
Comisia economică. Dintre liberali aici activează preşedintele partidului, Sorin Andrei.
În comisie s-a luat în discuţie Contractul Colectiv de Muncă la nivel de instituţie a primarului şi au aprobat două sporuri principale a câte 15% din salariu. Poliţiştii comunitari vor primi încă un spor de 7%. Găsesc binevenite aceste sporuri în condiţiile în care salariile în administraţia publică sunt ridicole iar oamenii aşteaptă profesionalism din partea angajaţilor primăriei. Profesionalism pe burta goală nu prea merge.
Comisia de urbanism. Aici activează liberalul Sorin Cucoranu.
În comisie au fost avizate pozitiv aproximativ 50 de contracte de asociere care au expirat sau erau pe punctul de a expira. Acestea au fost avizate doar celor care nu erau în întârziere cu plăţile către ADP. Celor care au rămas în urmă li s-a dat un termen de 30 de zile pentru a ajunge la zi.
Vreau să precizez că toate proiectele, după ce sunt dezbătute în comisii, intră pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliul Local unde sunt votate în plen.

P.S. Am ales puncte mai importante din discuţiile din cadrul comisiilor, nu am de gând să public stenogramele întrunirilor. Dacă totuşi cineva doreşte să afle anumite informaţii am să mă informez la consilierii liberali şi voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Aştept interpelări fie la secţiunea de commenturi a blogului fie la adresa de mail lucian.nichita@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu