joi, 15 aprilie 2010

Navaliştii pot!


Aud că şantierul Daewoo Mangalia se pregăteşte de grevă. Iniţial am crezut că este vorba de o glumă proastă dar se pare că inconştienţa unor lideri sindicali se manifestă în toată splendoarea sa aici.
S-a demonstrat în anii anteriori că dacă şantierul româno-coreean strănută, Mangalia răceşte. Într-un an de criză, în timpul unei guvernări catastrofale şi a unei administraţii publice locale incompetente, inconştienţa sindicatului Navalistul este tot ce mai lipsea Mangaliei.
Este prima oară când înţeleg perfect administraţia companiei. Aceasta vine după o perioadă în care nu a mai semnat contracte noi şi se pare că ar mai fi şi întârzieri în derularea proiectelor actuale.
De cealaltă parte sindicaliştii solicită măriri salariale justificate din punct de vedere al efortului pe care îl depun dar totuşi nepotrivite perioadei prin care trecem. Cred că puţină înţelegere şi răbdare din partea lor ar fi fost binevenită.
Chiar dacă acuzele liderilor de sindicat referitor la managementul defectuos şi delapidarea unor sume imense s-ar dovedi a fi reale, nu cred că ar ajuta cu ceva familiile angajaţilor să treacă peste această perioadă dificilă de criză.
Încă sper ca această grevă să rămână la stadiul de intenţie şi să nu fim nevoiţi să ne confruntăm cu probleme sociale de amploare.
Dacă asocierea Tusac-Iorguş nu a reuşit încă să distrugă Mangalia, navaliştii pot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu