duminică, 16 mai 2010

Atenţie, se blochează roţi

Administraţia publică a rezolvat problema parcărilor! Nu, nu a construit un numar suficient de parcări, ci a decis să blocheze roţile autoturismelor staţionate neregulamentar, sau sa le ridice.
Teoretic este o idee bună, practic însă am oarece dubii. Parcări sunt puţine, poziţionate mai mult în centrul oraşului şi cu un număr insuficient de locuri.
Sunt zone în care chiar cred că ar fi necesară ridicarea autoturismelor, mă refer la sensul giratoriu care a devenit un fel de târg auto, zona de pe lângă primărie pentru că are suficiente parcări şi cam atât.
Cred că prima dată trebuiau create locuri de parcare şi mai apoi sancţionarea celor care staţionează neregulamentar.
Sancţionabili cu adevărat consider că ar fi cei care staţionează paralel cu un autoturism oprit, blocând astfel o bandă de circulaţie, în special cei cu aprovizionare marfă şi agenţii economici care blochează partea carosabilă cu tot felul de lăzi, rezervându-şi practic un loc de parcare pe un domeniu public.
Primarul ne propune să plătim 50 de lei firmei care ne blochează roata stânga faţă, 90 de lei dacă ne ridică maşina, plus amenda de circulaţie. N-am prea înţeles când se blochează roata şi când se ridică vehiculul, bănuiesc ca asta o ştie firma căreia i-a fost dedicat acest proiect de hotărâre. După ce achităm ce avem de achitat firma este obligată să vină să deblocheze situaţia într-o oră, sau în două ore. Aici primarule este indecis, într-o parte a scris o oră în altă parte, două.
Este foarte decis când vine vorba de culoarea caracatiţei. Aceasta trebuie să fie galbenă. Mă mir că pe asta nu a mai făcut-o roşu cu alb, cum a făcut bordurile, pungile cu pui şi multe alte lucruri.
Ideea este că mi se pare a fi un proiect făcut pe grabă şi că nu a fost tratat cu suficientă seriozitate.

2 comentarii:

  1. Din cite imi aduc aminte , nu cu ceva timp in urma, in Constanta unde se practica aceeasi metoda ( metode), primaria a fost data in judecata si a pierdut de catre un posesor auto. Ceva de genul ca autoturismul e proprietate privata si nu e legal ca cineva ( o societate) sa vina sa o ridice. Daca tot il copiaza pe Mazare, "domn Primare" ar trebui sa invete si din greselile acestuia.
    Cei care au cunostinta de legislatie ar putea sa confirme cele spuse mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cunosc exact temeiul legal, ştiu că în toată ţara funcţionează sitemul, deci există acest temei. În proiectul de hotărâre, iniţiatorul face referire la: O.U.G nr. 195/2002; H.G 1391/2006;H.G nr.147 din 26 martie 1992; Legea nr. 273/2006 cu completarile ulterioare; si OUG nr. 2/2001 cu modificarile ulterioare.
    Trebuie să fie ceva în cele enumerate mai sus dar nu am stat să le studiez.

    RăspundețiȘtergere