miercuri, 12 mai 2010

Manifestaţii şi manifestanţii

Azi, ţara a început să fiarbă. Toate grupurile sociale fie se pregătesc de proteste, fie le-au început deja. De la profesori la agricultori, de la studenţi la pensionari, toţi au un numitor comun, indiferent de cererile specifice: să dispară acest guvern incompetent în frunte cu preşedintele care l-a ţinut în braţe!
Situaţia capătă aspecte de-a dreptul tragice când constatăm că unii folosesc suferinţa oamenilor pentru a-i manevra.
De exemplu, pensionarii care au protestat în faţa administraţiei prezidenţiale, au împărţit bancnote cu chipul lui Băsescu ce valorau zero lei. Foarte amuzant, foarte realist dar chiar crede cineva ca pensionarii au stat acasă, pe internet, să caute respectiva bancnotă, să o printeze şi să iasă cu ea la manifestaţie?
La Constanţa, pensionarii au ars fotografii cu chipul preşedintelui. Din moment ce nu a reuşit, încă, să impună ca manualele şcolare să aibă, pe prima pagină, chipul său, pentru a avea bătrânii de unde sa rupă poza, înclin să cred că pensionarii au fost şi aici folosiţi ca masă de presiune.

Genul acesta de manipulare îmi aminteşte de scandalul caricaturilor daneze. Atunci, în majoritatea ţărilor musulmane au avut loc manifestaţii "spontane" în timpul cărora se ardea drapelul Danemarcei. Adică asta înseamnă că orice musulman are, pe undeva, prin casă, steagurile ţărilor lumii şi cum greşeşte câte o ţară, cum iese în piaţa publică, să îi ardă drapelul.
Aş zice că şi la ei, şi la noi, e ceva putred în Danemarca.

P.S. Şi eu vreau să dispară Boc şi Funeriu şi toţi acoliţii lui Băsescu. De Băsescu ce să mai spun, am militat pentru asta acum câteva luni. Vreau însă ca oamenii să nu mai fie umiliţi, mai mult decât o face actualul guvern. Vreau să nu mai fie folosiţi ca nişte unelte şi despre asta e de fapt vorba în postarea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu