vineri, 21 mai 2010

Populism marca PDL

Pentru că şi-au bătut joc de pensionari, liderii PDL s-au gândit să mai încerce una din manevrele care i-a consacrat şi i-a adus la putere: populismul. Direct din laboratorul de populism "Traian Băsescu" a venit o idee năstruşnică: Parlamentarii PDL să doneze jumătate din salariu unor pensionari. Deci viaţa unor bătrâni devine o loterie şi stă la cheremul deputatului colegiului. Dacă au noroc prind puţin din donaţie, dacă nu....Dumnezeu cu mila.
Ca un soldat disciplinat, deputatul Zanfir Iorguş s-a conformat şi a anunţat fericit în presă că va dona jumătate din salariul său către 20 de familii de pensionari. Cred că celelalte câteva sute de familii de pensionari ar fi mult mai fericite să-şi ţină Iorguş banii şi să voteze orice moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc. Dar asta n-o să se întâmple pentru că nu face parte din scenariul populist. Sau mai ştii...
Am fost curios despre ce sumă vorbim şi am aflat de aici că deputatul nostru primeste cam 4906 lei. Asta înseamnă că o să doneze 2543 de lei la 20 de familii norocoase. 122 de lei de familie. Nu e rău dar era mai bine dacă nu îşi băteau colegii săi joc de pensionari.
Oare donaţiile se impozitează?

4 comentarii:

  1. pai probabil va vota si motiunea,dar daca va mai avea doar cativa sustinatori in randul propriului partid nu stiu ce sorti de izbanda va avea.in alta ortine de idei,esti politician si sti ca in politica se aplica si inca functioneaza disciplina de partid,atunci cand constiinta spune una,iar partidul alta.sa vedem in cazul dansului cine va invinge...

    RăspundețiȘtergere
  2. E, cat timp a trecut prin toate partidele a aratat ca este disciplinat, deci va invinge disciplina de partid, nu-mi fac griji.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai ma gandesc ca ati ramas singurul partid prin care nu a trecut,deci...viitorul este imprevizibil,dar asta este deja o alta discutie:)

    RăspundețiȘtergere
  4. din ce imi amintesc eu, nu se impozitau donatiile...

    RăspundețiȘtergere